Hoe wil jij bevallen?

Er komt een moment in je zwangerschap dat je je gaat oriënteren op de manier waarop je wilt bevallen. Heb je een uitgesproken voorkeur of twijfel je nog? Gelukkig is er veel mogelijk en kun je vaak kiezen wat het beste bij jou past.

Verloopt je zwangerschap voorspoedig en heb je geen medische indicatie? Dan heb je de keuze tussen een thuisbevalling of een poliklinische bevalling.

Poliklinisch bevallen

Geeft het je een fijn gevoel om met je eigen verloskundige en toch in het ziekenhuis te bevallen? Dan kun je kiezen voor een poliklinische bevalling. Een poliklinische bevalling is een bevalling zonder medische indicatie die van begin tot eind wordt begeleid door je eigen verloskundige. Nadat de bevalling thuis is begonnen, ga je gemiddeld vanaf 5 cm ontsluiting met je verloskundige naar een ziekenhuis of geboortecentrum.

Persoonlijke kraamverzorgende

Op de verloskamer ontmoet je ook je “persoonlijke kraamverzorgende” van Kraamzorg Rotterdam. Zij blijft gedurende de hele bevalling bij je om je te coachen en ondersteunen en om de verloskundige te assisteren.

Waar kan ik poliklinisch bevallen?

Voor een poliklinische bevalling kun je in Rotterdam en omstreken terecht bij verschillende ziekenhuizen en geboortecentra. Kraamzorg Rotterdam werkt intensief met deze ziekenhuizen en geboortecentra samen. De kraamverzorgenden en de verloskundigen kennen elkaar goed en werken nauw met elkaar samen.

Thuis bevallen

Nederland is nog steeds koploper in het aantal vrouwen dat kiest voor een thuisbevalling. Veel vrouwen hebben daar een uitgesproken opvatting over. Zij kiezen voor de rust en de veilige omgeving van hun eigen huis om te bevallen. Je thuisbevalling wordt altijd begeleid door je eigen verloskundige. Als je thuis bevalt zorgt Kraamzorg Rotterdam ervoor dat er een “persoonlijk kraamverzorgende” voor je klaarstaat. Zij is van het begin tot het einde van je bevalling aanwezig. De verloskundigen en onze kraamverzorgenden zijn op elkaar ingespeeld en hebben vaak aan een half woord genoeg om je optimaal te ondersteunen.

Ziekenhuisbevalling

Ben je onder behandeling van een gynaecoloog en of heb je een zogenoemde medische indicatie, dan beval je altijd in het ziekenhuis. Je bevalling wordt dan begeleid door een medisch team. Na je bevalling kun je je kraamtijd naar keuze:

Thuis doorbrengen 

Geboortehotels

Kraamzorghotels


> ZOEK
Welk team staat voor jou klaar?
> MEER INFORMATIE OVER DEZE REGIO

> ZOEK
Welk team staat voor jou klaar?
> MEER INFORMATIE OVER DEZE REGIO