Geboortecentrum Sophia

In het Geboortecentrum kun je genieten van een ontspannen kraamtijd. Voor zowel medische als niet-medische bevallingen kun je bij ons terecht.

Als je het niet fijn vindt om thuis te bevallen (bijvoorbeeld door drukte of ruimtegebrek) ben je ook van harte welkom.

Geboortecentrum Sophia

Geboortecentrum Sophia
Wytemaweg 80
3015 CN Rotterdam
010 – 282 63 33

Inschrijven voor Geboortecentrum Sophia?

geboortecentrum Sophia

HET BESTE VAN ALLE WERELDEN

Geboortecentrum Sophia

Tijdens de zwangerschap denk je er ongetwijfeld over na: waar en hoe wil ik bevallen? Liever thuis, in mijn veilige en vertrouwde omgeving of toch kiezen voor de zekerheid van een ziekenhuis?

In geboortecentrum Sophia vind je de oplossing.  Je bevalt en verblijft in het Geboortecentrum in een van de gezellige kamers. Het ziekenhuis (en daarmee de afdeling Verloskunde) zit om de hoek. Zo kun je met een veilig gevoel bevallen in een warme en huiselijke sfeer.

Comfortabele kraamtijd

In het Geboortecentrum kun je genieten van een ontspannen kraamtijd. Voor niet-medische bevallingen kun je bij ons terecht. Als je het niet fijn vindt om thuis te bevallen (bijvoorbeeld door drukte of ruimtegebrek) ben je van harte welkom.

Tijdens en na je bevalling staan er 24 uur per dag  kraamverzorgenden voor je klaar die je de hulp en service bieden waar je behoefte aan hebt. Ze helpen je de eerste dagen met het zorgen voor je baby en staan klaar met advies over dagelijkse verzorging.

Je hoeft niet bang te zijn voor witte ziekenhuiskamers. De kamers bij het Geboortecentrum Sophia zijn ingericht als gezellige en complete hotelkamers. Zo beschikt iedere kamer over een wiegje, commode, radio, tv en telefoon en eigen badkamer. Ook staat er een extra bed klaar, zodat ook je partner kan blijven slapen bij jou en jullie kindje. Jullie kunnen 24 uur per dag bij elkaar zijn.

Ook aan de schoonmaak is gedacht. Iedere dag komt er iemand langs om je kamer op te ruimen en schoon te houden. Je hoeft je nergens zorgen over te maken.

Behulpzame kraamverzorgenden

Niet alleen jij en je baby, maar ook je visite wordt in de watten gelegd. Voor het kraambezoek staat natuurlijk beschuit met muisjes klaar. De kraamverzorgenden houden rekening met je specifieke wensen, die opgenomen zijn in je persoonlijke zorgplan. Alle verzorgenden die aan jouw bed staan houden zich aan dit zorgplan.

De gezondheid van jou en je baby staan centraal. Tijdens je verblijf worden jullie nauwlettend in de gaten gehouden, zodat jullie goed verzorgd en gezond samen naar huis kunnen. Mocht het nodig zijn, dan regelt Geboortecentrum Sophia ook hulp voor thuis.

Samenwerking Geboortecentrum Sophia

Het Geboortecentrum Sophia is ontstaan als samenwerking tussen Kraamzorg Rotterdam & omstreken, het Erasmus MC, Verloskundigen Rotterdam Oost en Verloskundigen Rotterdam West. Dankzij deze samenwerking kan het Geboortecentrum Sophia je de beste zorg van de hoogste kwaliteit garanderen voor, tijdens en na de geboorte.

Wil je meer informatie over bevallen en verblijven in Geboortecentrum Sophia? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer 010-2826333.

Combizorg

Liever in een geboortehotel bevallen en daarna thuis kraamzorg ontvangen? Of juist elders bevallen en kraamzorg krijgen in een van de geboortehotels? Alles kan. Of het nu thuis is of in een geboortehotel, je krijgt altijd de volledige zorg en aandacht.

Meer over combizorg