Geboortecentrum Sophia

In het Geboortecentrum kun je genieten van een ontspannen kraamtijd. Voor zowel medische als niet-medische bevallingen kun je bij ons terecht.

Als je het niet fijn vindt om thuis te bevallen (bijvoorbeeld door drukte of ruimtegebrek) ben je ook van harte welkom.

Geboortecentrum Sophia

Geboortecentrum Sophia
Wytemaweg 80
3015 CN Rotterdam
010 – 282 63 33

Inschrijven voor Geboortecentrum Sophia?

Maak kans op mooie prijzen!

geboortecentrum Sophia

HET BESTE VAN ALLE WERELDEN

Kosten

Wanneer je verblijft in het Geboortecentrum Sophia, hoef je je nergens zorgen om te maken. De kosten voor de bevalling en de kraamtijd (je hebt recht op een vast aantal uren) worden door je zorgverzekeraar vergoed. Wel geldt er een wettelijke eigen bijdrage die je moet betalen. In sommige gevallen vergoedt de verzekeraar ook de eigen bijdrage. Dit is met name het geval bij een aanvullende verzekering. We raden je aan om je polis goed door te lezen en eventueel contact op te nemen met je zorgverzekeraar om de vergoeding af te stemmen.

Maaltijden en materiaal

In het Geboortecentrum Sophia kun je ook maaltijden en materialen afnemen. De kosten hiervoor zijn, behalve tijdens de dag van bevalling, voor eigen rekening. Maaltijden zijn niet verplicht, de afname van materialen daarentegen wel. Dit zijn bijvoorbeeld babyverzorgingsproducten.

Ontbijt € 5,00
Lunch € 5,00
Diner € 10,00
Materiaal € 16,00
Gastovernachting Gratis

 

Tarieven 2018

Bevalling: de kosten voor de bevalling zijn conform huidig poliklinisch tarief. Volgens de huidige wet- en regelgeving betaal je een eigen bijdrage van € 347,81. Wanneer je tijdens de bevalling een medische indicatie krijgt, word je overgeplaatst naar het Erasmus MC. Geboortecentrum Sophia heeft met de verzekeraars afgesproken dat iedere bevalling wordt gefactureerd, niet alleen de bevallingen die eindigen in het Geboortecentrum Sophia. Ook hiervoor raden wij aan om contact op te nemen met uw zorgverzekeraar.

Kraamzorg: Wanneer je in Geboortecentrum Sophia verblijft voor kraamzorg, wordt voor iedere dag van 24 uur slechts maximaal 8 uur kraamzorg gerekend. Daarvoor geldt een wettelijke eigen bijdrage van €4,30 per uur (8 x €4,30 = €34,40 per dag). Als je aanvullend verzekerd bent, raadpleeg dan je polis voor meer informatie over de vergoeding van de eigen bijdrage.

Bevallen in het Erasmus MC

Het kan voorkomen dat je in het Erasmus MC bevalt en op medische indicatie overplaatst wordt naar het Geboortecentrum Sophia. Hier kun je (een gedeelte van) je kraamtijd doorbrengen. In dit geval geldt er een andere regeling wat betreft de kosten. Voor meer informatie verwijzen we je naar onze informatiebrochure over de samenwerking met het Erasmus MC.