Kosten

Een zorgeloze kraamtijd in GeboorteHotel Maasstad?

Maak kans op mooie prijzen!

GeboorteHotel Maasstad

GeboorteHotel Maasstad
Maasstadweg 4
3079 DZ Rotterdam
010 – 28 26 33

Combizorg

Liever in een geboortehotel bevallen en daarna thuis kraamzorg ontvangen? Of juist elders bevallen en kraamzorg krijgen in een van de geboortehotels? Alles kan. Of het nu thuis is of in een geboortehotel, je krijgt altijd de volledige zorg en aandacht.

Bevallen en twee dagen verblijven in GeboorteHotel Maasstad?

Je betaalt nu tijdelijk geen materiaalkosten!

Kosten en verzekeringen

De verblijfkosten, het aantal uren waar je recht op hebt, wordt door je zorgverzekeraar vergoed. Wel moet je een wettelijke eigen bijdrage betalen. Heb je een aanvullende verzekering, dan vergoeden sommige verzekeraars ook de eigen bijdrage. Lees je polis goed door of neem contact op met je zorgverzekeraar over de vergoeding waar je voor in aanmerking komt. De kosten voor de maaltijden, behalve tijdens de dag van de bevalling, en materiaal zijn voor eigen rekening. De afname van materialen, zoals babyverzorgingsproducten, is verplicht.

Tarieven 2019

Bevalling: conform huidig poliklinisch tarief
De kosten voor de bevalling is het huidig poliklinisch tarief. Conform wet- en regelgeving betaal je een eigen bijdrage van € 357,84.  Ben je aanvullend verzekerd dan krijg je dit mogelijk (gedeeltelijk) vergoed. Raadpleeg voor deze vergoeding je polis of neem contact op met je zorgverzekeraar. Materiaalkosten zijn inbegrepen. Wanneer je bevalling onder leiding van je eigen verloskundige plaatsvindt, ontvang je de rekening van het GeboorteHotel Maasstad. Is de bevalling medisch (geworden) ontvang je geen rekening.

Kraamzorg:
Een kraamdag in het Geboortehotel staat voor 24 uur verblijven maar wordt voor maximaal 8 uur gerekend. De wettelijke eigen bijdrage is € 4,40 per uur (8 x € 4,40 = € 35,20 per dag). Als je aanvullend verzekerd bent, raadpleeg dan je polis voor vergoeding van de eigen bijdrage.

Materiaal en facilitaire (voeding) kosten:
Deze kosten zijn niet inbegrepen.

Ontbijt € 5,50
Lunch € 5,50
Diner € 11,00
Materiaal ( per dag ) € 16,50 *

* De afname van materialen, zoals babyverzorgingsproducten, kraamverband e.d. is verplicht.

Parkeerkosten

De Zorgboulevard beschikt over een grote parkeergarage met maar liefst 1800 plekken. De parkeerkosten bedragen €1,50 per uur. Mocht je langer dan 6 uur willen parkeren dan kost een dagkaart €9,00, waarmee je één keer in en uit kan rijden. In- en uitrijden kan 24 uur per dag. Er bestaat ook de mogelijkheid om een weekkaart aan te schaffen voor €25 per week. Vanaf de dag/tijd van aanschaf kun je daarmee 1 week onbeperkt in- en uitrijden. Je kunt deze kaart verkrijgen bij de betaalautomaat van de garage (met het kaartje dat je ontvangt bij het binnenrijden van de garage).

Bevallen in het Maasstad Ziekenhuis

Wanneer je medisch bent bevallen en op medische indicatie wordt overgeplaatst naar het GeboorteHotel Maasstad om (een gedeelte van) je kraamtijd door te brengen, geldt er een andere regeling wat betreft de kosten. Voor meer informatie hierover verwijzen we je naar onze informatiebrochure over de samenwerking met het Maasstad Ziekenhuis.