GEBOORTEHOTEL
MAASSTAD

Geboortehotel Maasstad: ALLE AANDACHT VOOR JOU

Op de kop van de zorgboulevard in Rotterdam Zuid, tegenover het Maasstad Ziekenhuis, ligt Geboortehotel Maasstad. Een baken van rust in bruisend Rotterdam. In ons kraamzorghotel krijg je dag en nacht professionele en liefdevolle kraamzorg van onze gediplomeerde en ervaren kraamverzorgenden. Na je bevalling een paar dagen in Geboortehotel Maasstad genieten van 24/7 kraamzorg? Voel je welkom!

GEBOORTEHOTEL MAASSTAD

Geboortehotel Maasstad: alle aandacht voor jou!

Op de kop van de zorgboulevard in Rotterdam Zuid, tegenover het Maasstad Ziekenhuis, ligt Geboortehotel Maasstad. Een baken van rust in bruisend Rotterdam. In ons kraamzorghotel krijg je dag en nacht professionele en liefdevolle kraamzorg van onze gediplomeerde en ervaren kraamverzorgenden. Na je bevalling een paar dagen in Geboortehotel Maasstad genieten van 24/7 kraamzorg? Voel je welkom!

Waarom naar een kraamzorghotel?

Het grote voordeel van een geboortehotel is dat je ook ‘s nachts kraamzorg krijgt. Als je het fijn vindt om ook ’s nachts te kunnen terugvallen op een kraamverzorgende, dan is dit iets voor jou. Na je bevalling thuis kun je kiezen voor het comfort van kraamzorg met hotelservice in Geboortehotel Maasstad. Zo hoef nergens aan te denken en kom je optimaal op krachten.

Geboortehotel Maasstad werkt intensief samen met het Maasstad Ziekenhuis en de verloskundigen in Rotterdam-Zuid. 

Je kamer

Op je comfortabele en gezellige kamer staan twee comfortabele 1-persoons bedden voor jou en je partner en een veilig bedje voor je pasgeboren kindje. Uiteraard staat er een commode met alle verzorgingsproducten voor je baby. Elke kamer heeft een kast om je spullen in op te bergen, een zitje, een badkamer met bad, douche en wc. Ook een koelkastje en een flatscreen TV met audio ontbreken niet. In het hele geboortehotel is er gratis WiFi.

Als je dat wilt kunnen wij maaltijden op je kamer serveren, kijk bij de meestgestelde vragen voor meer informatie. Zelf meegebrachte maaltijden kunnen worden opgewarmd in de magnetron in de pantry.

Jouw wensen

Voor een onvergetelijke kraamtijd staan jouw wensen centraal. Onze kraamverzorgenden werken met een zorgplan waarin zij deze wensen vastleggen. Zo weet iedereen wat belangrijk is voor jou.

Onze kraamverzorgenden staan 24 uur per dag voor je klaar. Zij houden goed in het oog hoe het fysiek en mentaal met jou en je baby gaat en voeren regelmatig (medische) controles uit. Een veilig gevoel! Je krijgt tips over de verzorging en veilig slapen van je baby, je wordt geholpen bij de borstvoeding en je kunt alle vragen stellen die je wilt. Zo ga je na een paar dagen goed voorbereid en uitgerust naar huis.

Na het verblijf in Geboortehotel Maasstad aansluitend kraamzorg thuis krijgen? Kijk hier voor alle mogelijkheden.

Je bezoek

Bezoek is welkom tussen 10:00 uur en 20:00 uur. Wij adviseren moeder & kind om te rusten tussen 13:00 uur en 15:00 uur.

We vragen je bezoek om bij corona-gerelateerde klachten niet te komen.

Rondleiding

Het is weer mogelijk om langs te komen voor een rondleiding in GeboorteHotel Maasstad. Een rondleiding is iedere dag mogelijk om 15:30 uur voor maximaal 2 personen. Om te reserveren voor de rondleiding kun je dezelfde dag vòòr 14:00 uur bellen met het hotel via telefoonnummer 010 – 2915000.

BEVALLEN?

Bel dan met het geboortehotel dat je eraan komt via telefoonnummer
010-2915000.

Het adres waar je na de bevalling heen kan is:
Maasstadweg 4, 3079 DZ Rotterdam.

Voor alle algemene vragen kun je bellen met onze klanteninformatie:
010-2826230.

MEESTGESTELDE VRAGEN OVER BEVALLEN

Kan ik zonder medische indicatie in Geboortehuis Maas bevallen?

Ja, je kunt zonder medische indicatie bevallen in Geboortehuis Maas. We noemen dat een poliklinische bevalling. Kijk ook op de website van Geboortehuis Maas voor meer informatie en over de gezamenlijke voorlichtingsavonden.

Zijn jullie kraamverzorgenden aanvullend geschoold om bij bevallingen te assisteren?

Ja, onze kraamverzorgenden die bij een bevalling assisteren zijn daarvoor bevoegd.

Wie begeleidt mij tijdens mijn poliklinische bevalling?

Als je poliklinisch bevalt in Geboortehuis Maas, dan begeleidt je eigen vertrouwde verloskundige je bij je bevalling. Je bevalling start thuis en tijdens de ontsluitingsfase ga je naar het Maasstad Ziekenhuis. Je verloskundige gaat met je mee en zal je bevalling op de verloskamer van de afdeling Verloskunde verder begeleiden.

Wat betekent het als ik een medische indicatie heb?

Als je tijdens je zwangerschap medisch geïndiceerd wordt, dan wordt je begeleid door een medisch specialist en beval je altijd in het ziekenhuis. Een medische indicatie betekent dat er rondom je zwangerschap of bevalling een verhoogd risico is en/of als er complicaties zijn voor jouw of je baby.

Wat kost een poliklinische bevalling?

Voor een poliklinische bevalling geldt een poliklinisch tarief dat jaarlijks wordt vastgesteld. Wet- en regelgeving bepaalt dat je een eigen bijdrage bepaalt. Voor 2022 is dat € 450,28. Als je aanvullend verzekerd bent krijg je dit (gedeeltelijk) vergoed. Check de polis van je zorgverzekeraar. Als je met je eigen verloskundige bent bevallen, dan krijg je de rekening van Geboortehotel Maasstad.

Is er ook een kraamverzorgende aanwezig bij mijn bevalling in een geboortecentrum?

Ja, er is ook altijd een kraamverzorgende van Geboortehotel Maasstad aanwezig. Gedurende je hele bevalling zal zij jou coachen en ondersteunen en de verloskundige assisteren.

Is het mogelijk dat je tijdens een poliklinische bevalling alsnog medisch wordt geïndiceerd?

Ja, het is mogelijk dat je je bevalling zonder medische indicatie start en tijdens je bevalling een medische indicatie krijgt. Je moet vanaf dat moment in het ziekenhuis bevallen onder begeleiding van een gynaecoloog of team van medisch specialisten. Gelukkig ben je dan al op de verloskamer van het ziekenhuis en hoef je dus niet verplaatst te worden. Het team om je heen verandert wel. De gynaecoloog neemt het over van je verloskundige en de verpleegkundige neemt het over van de kraamverzorgende. Door deze medische indicatie vervalt je eigen bijdrage voor je poliklinische bevalling. Kijk voor de details in onze folder

MEESTGESTELDE VRAGEN OVER KRAAMZORG

Hoeveel dagen en nachten mag ik in Geboortehotel Maasstad verblijven?

Dit is afhankelijk van je wensen, de vergoeding door je zorgverzekeraar en de beschikbaarheid van kamers. Je kunt dit bespreken met je zorgconsulent. Gemiddeld verblijven onze klanten 3-5 dagen in ons geboortehotel. Tijdens je verblijf in Geboortehotel Maasstad kun je een eventueel korter of langer verblijf het beste bespreken met de kraamverzorgenden. Je kunt altijd je verblijf in ons geboortehotel combineren met aansluitend kraamzorg thuis.

Hanteert Geboortehotel Maasstad bezoektijden?

Bezoek is van harte welkom. De actuele bezoekerstijden vind je onder het kopje ‘Bezoek’.

Wat zijn de kosten van mijn kraamtijd in Geboortehotel Maasstad?

Een kraamdag in Geboortehotel Maasstad staat voor 24 uur verblijven. Toch brengen we maximaal 8 uur per dag in rekening. Als we uitgaan van de Wettelijke Eigen Bijdrage (WEB) van € 4,70 per uur, dan kost een kraamdag (8 uur) € 37,60. Ben je aanvullend verzekerd? Dan is het mogelijk dat je verzekeraar ook je WEB vergoedt. Check altijd je polis of neem contact op met je zorgverzekeraar om te kijken voor welke vergoeding je in aanmerking komt.

Wij brengen per dag € 17,45 in rekening voor het gebruik van materialen en faciliteiten. Het gaat dan om babyverzorgingsproducten, babyvoeding, kraamverband etc. Afname hiervan is verplicht en wordt niet vergoed door de verzekering. Eventuele genuttigde maaltijden worden ook niet vergoed. Je mag ook je eigen maaltijden meenemen. 

Parkeren

De parkeerkosten in de parkeergarage (1800 plekken) zijn € 2,50 per uur. Een dagkaart kost € 10,00, hiermee kun je 1x in en uitrijden. Een weekkaart kost € 25,00, je kunt hiermee 1 week onbeperkt in- en uitrijden. Voor het geboortehotel is een “Kiss & Ride”. Je kunt hier maximaal 15 minuten parkeren om iemand af te zetten of op te halen.

Kan mijn partner blijven slapen?

Ja, dat mag altijd. De kamers beschikken over een extra bed. Je partner of iemand anders kun je laten overnachten. In overleg met de kraamverzorgenden mogen er ook broertjes en zusjes uit uw gezin blijven slapen. Voorwaarde is dan wel dat ook de andere ouder of een andere volwassen persoon blijft slapen. Maximaal 4 personen inclusief je baby mogen op de kamer verblijven.

Ik wil na mijn verblijf in Geboortehotel Maasstad ook nog kraamzorg thuis. Kan dat?

Ja, dit is uiteraard mogelijk. In de meeste gevallen zullen wij je dat zelfs adviseren. Afhankelijk van het aantal uren kraamzorg waar je voor in aanmerking komt, kun je na je verblijf in ons geboortehotel ook nog kraamzorg thuis krijgen. Kijk voor meer informatie op de pagina over combi.

Wordt mijn kraamtijd in Geboortehotel Maasstad door de zorgverzekeraar vergoed?

Ja, je kraamtijd wordt vergoed door de zorgverzekeraar. Het maakt daarbij niet uit of je je kraamtijd thuis doorbrengt, in een geboortehotel of een combinatie daarvan. Je moet wel een Wettelijke Eigen Bijdrage (WEB) betalen. Ben je aanvullend verzekerd, dan is het mogelijk dat je verzekeraar ook je WEB vergoedt. Check altijd goed je polis of neem contact op met je zorgverzekeraar om te kijken voor welke vergoedingen je in aanmerking komt.

Let op: materiaalkosten van €17,45 per dag en maaltijden (zie vraag maaltijden) worden niet vergoed door de zorgverzekeraar. Ook je parkeerkosten kun je niet bij de zorgverzekeraar declareren.

Maakt het uit bij wie ik verzekerd ben?

Nee, dat maakt niet uit bij welke maatschappij je verzekerd bent, wij werken met alle Nederlandse verzekeraars samen.

Kan ik eten in Geboortehotel Maasstad?

Jazeker, als je dat wilt serveren we ontbijt, lunch en avondmaaltijd op je kamer. Deze kosten van de maaltijden (zie hieronder) zijn niet inbegrepen.

De kosten zijn:

  • Ontbijt € 5,80
  • Lunch € 5,80
  • Diner € 11,60
Hoe gaat de overdracht van het geboortehotel naar de thuiskraamzorg?

Als je vertrekt bij het geboortehotel krijg je (een deel) van je zorgdossier mee naar huis. De kraamverzorgende die je thuis krijgt kan dit dossier gelijk bij aankomst lezen. In de meeste gevallen vindt er ook telefonische overdracht plaats tussen de kraamverzorgende van het geboortehotel en de kraamverzorgende thuis. Zij gebruiken hiervoor een beveiligd (digitaal) systeem.

Hoe hoog zijn de vergoedingen van de zorgverzekeraar?

Dit verschilt per zorgverzekeraar en is ook afhankelijk van het soort verzekering dat je hebt. Ben je aanvullend verzekerd? Dan is het mogelijk dat je verzekeraar ook je Wettelijke Eigen Bijdrage (WEB) vergoedt. Check altijd goed je polis of neem contact op met je zorgverzekeraar.

Meestal gaat onze factuur rechtstreeks naar de verzekeraar, bij enkele verzekeraars ontvang je eerst zelf de factuur. Deze factuur kun je dan zelf indienen bij je verzekeraar.

HULP BIJ BORSTVOEDING

Kan de kraamverzorgende mij helpen bij de borstvoeding?

De kraamverzorgende adviseert je hoe je de borstvoeding op gang kan brengen en de hoeveelheid af kan stemmen op de behoefte van je baby. Zij is hiervoor extra geschoold. Ook is er in het kraamzorghotel een kolfsetje aanwezig, de kosten hiervan zijn € 6,90. Dit disposable kolfsetje kun je gebruiken gedurende je verblijf in het hotel.