GEBOORTEHOTEL
MAASSTAD

Geboortehotel Maasstad: ALLE AANDACHT VOOR JOU

Op de kop van de zorgboulevard in Rotterdam Zuid, tegenover het Maasstad Ziekenhuis, ligt Geboortehotel Maasstad. Een baken van rust in bruisend Rotterdam. In ons kraamzorghotel krijg je dag en nacht professionele en liefdevolle kraamzorg van onze gediplomeerde en ervaren kraamverzorgenden. Na je bevalling een paar dagen in Geboortehotel Maasstad genieten van 24/7 kraamzorg? Voel je welkom, wij openen opnieuw onze deuren op 15 april.

GEBOORTEHOTEL MAASSTAD

Geboortehotel Maasstad: alle aandacht voor jou!

Op de kop van de zorgboulevard in Rotterdam Zuid, tegenover het Maasstad Ziekenhuis, ligt Geboortehotel Maasstad. Een baken van rust in bruisend Rotterdam. In ons kraamzorghotel krijg je dag en nacht professionele en liefdevolle kraamzorg van onze gediplomeerde en ervaren kraamverzorgenden. Na je bevalling een paar dagen in Geboortehotel Maasstad genieten van 24/7 kraamzorg? Voel je welkom!

Waarom naar een kraamzorghotel?

Het grote voordeel van een geboortehotel is dat je ook ‘s nachts kraamzorg krijgt. Als je het fijn vindt om ook ’s nachts te kunnen terugvallen op een kraamverzorgende, dan is dit iets voor jou. Na je bevalling thuis of in Geboortehuis Maas kun je kiezen voor het comfort van kraamzorg met hotelservice in Geboortehotel Maasstad. Zo hoef nergens aan te denken en kom je optimaal op krachten.

Geboortehotel Maasstad werkt intensief samen met het Maasstad Ziekenhuis en de verloskundigen in Rotterdam-Zuid. Kijk op geboortehuismaas.nl om meer te lezen over die samenwerking.

Je kamer

Op je comfortabele en gezellige kamer staan twee comfortabele 1-persoons bedden voor jou en je partner en een veilig bedje voor je pasgeboren kindje. Uiteraard staat er een commode met alle verzorgingsproducten voor je baby. Elke kamer heeft een kast om je spullen in op te bergen, een zitje, een badkamer met bad, douche en wc. Ook een koelkastje en een flatscreen TV met audio ontbreken niet. In het hele geboortehotel is er gratis WiFi.

Als je dat wilt kunnen wij maaltijden op je kamer serveren, kijk bij de meestgestelde vragen voor meer informatie. Zelf meegebrachte maaltijden kunnen worden opgewarmd in de magnetron in de pantry.

Jouw wensen

Voor een onvergetelijke kraamtijd staan jouw wensen centraal. Onze kraamverzorgenden werken met een zorgplan waarin zij deze wensen vastleggen. Zo weet iedereen wat belangrijk is voor jou.

Onze kraamverzorgenden staan 24 uur per dag voor je klaar. Zij houden goed in het oog hoe het fysiek en mentaal met jou en je baby gaat en voeren regelmatig (medische) controles uit. Een veilig gevoel! Je krijgt tips over de verzorging en veilig slapen van je baby, je wordt geholpen bij de borstvoeding en je kunt alle vragen stellen die je wilt. Zo ga je na een paar dagen goed voorbereid en uitgerust naar huis.

Na het verblijf in Geboortehotel Maasstad aansluitend kraamzorg thuis krijgen? Kijk hier voor alle mogelijkheden.

Je bezoek

Momenteel kan er naast je partner (of een andere volwassene) en andere kinderen tot 12 jaar, één extra bezoeker op kraamvisite komen tussen 16:00 uur en 21:00uur.

De bezoeker dient zich vooraf te melden bij een kraamverzorgende en wanneer er aangegeven wordt klachtenvrij te zijn, wordt hij/zij naar de kamer gebracht.

Rondleiding

In verband met het Corona-virus nemen wij extra preventieve maatregelen. In dat kader zullen wij tot nader bericht geen rondleiding verzorgen in Geboortehotel Maasstad.

Wij houden u via deze site en via Facebook op de hoogte.

Dank voor uw begrip!

BEVALLEN?

Bel dan met het geboortehotel dat je eraan komt via telefoonnummer
010-2915000.

Het adres waar je na de bevalling heen kan is:
Maasstadweg 4, 3079 DZ Rotterdam.

Voor alle algemene vragen kun je bellen met onze klanteninformatie:
010-2826230.

MEESTGESTELDE VRAGEN OVER BEVALLEN

Kan ik zonder medische indicatie in Geboortehuis Maas bevallen?

Ja, je kunt zonder medische indicatie bevallen in Geboortehuis Maas. We noemen dat een poliklinische bevalling. Kijk ook op de website van Geboortehuis Maas voor meer informatie en over de gezamenlijke voorlichtingsavonden.

Zijn jullie kraamverzorgenden aanvullend geschoold om bij bevallingen te assisteren?

Ja, onze kraamverzorgenden die bij een bevalling assisteren zijn daarvoor bevoegd.

Wie begeleidt mij tijdens mijn poliklinische bevalling?

Als je poliklinisch bevalt in Geboortehuis Maas, dan begeleidt je eigen vertrouwde verloskundige je bij je bevalling. Je bevalling start thuis en tijdens de ontsluitingsfase ga je naar het Maasstad Ziekenhuis. Je verloskundige gaat met je mee en zal je bevalling op de verloskamer van de afdeling Verloskunde verder begeleiden.

Wat betekent het als ik een medische indicatie heb?

Als je tijdens je zwangerschap medisch geïndiceerd wordt, dan wordt je begeleid door een medisch specialist en beval je altijd in het ziekenhuis. Een medische indicatie betekent dat er rondom je zwangerschap of bevalling een verhoogd risico is en/of als er complicaties zijn voor jouw of je baby.

Wat kost een poliklinische bevalling?

Voor een poliklinische bevalling geldt een poliklinisch tarief dat jaarlijks wordt vastgesteld. Wet- en regelgeving bepaalt dat je een eigen bijdrage bepaalt. Voor 2021 is dat € 369,40. Als je aanvullend verzekerd bent krijg je dit (gedeeltelijk) vergoed. Check de polis van je zorgverzekeraar. Als je met je eigen verloskundige bent bevallen, dan krijg je de rekening van Geboortehotel Maasstad.

Is er ook een kraamverzorgende aanwezig bij mijn bevalling in een geboortecentrum?

Ja, er is ook altijd een kraamverzorgende van Geboortehotel Maasstad aanwezig. Gedurende je hele bevalling zal zij jou coachen en ondersteunen en de verloskundige assisteren.

Is het mogelijk dat je tijdens een poliklinische bevalling alsnog medisch wordt geïndiceerd?

Ja, het is mogelijk dat je je bevalling zonder medische indicatie start en tijdens je bevalling een medische indicatie krijgt. Je moet vanaf dat moment in het ziekenhuis bevallen onder begeleiding van een gynaecoloog of team van medisch specialisten. Gelukkig ben je dan al op de verloskamer van het ziekenhuis en hoef je dus niet verplaatst te worden. Het team om je heen verandert wel. De gynaecoloog neemt het over van je verloskundige en de verpleegkundige neemt het over van de kraamverzorgende. Door deze medische indicatie vervalt je eigen bijdrage voor je poliklinische bevalling. Kijk voor de details in onze folder

MEESTGESTELDE VRAGEN OVER HET VERPLAATSTE GEBOORTEHOTEL

Kan ik nog verblijven in Geboortehotel Maasstad? Wanneer mag ik naar het verplaatste Geboortehotel?

Ja dat kan zeker als jij en/of je kindje extra zorg en ondersteuning nodig hebben. Je verloskundige of je gynaecoloog zal dit met je bespreken. Als je geen extra zorg of ondersteuning nodig hebt, maar het toch fijn vind om 24/7 zorg te hebben in een hotelomgeving dan ben je van harte welkom in Kraamzorghotel Noord.

Wat veranderd er ten opzichte van de oude locatie?

In Aafje hadden alle klanten een eigen kamer en op de 4e verdieping van het Maasstad Ziekenhuis is er een afdeling met 2 x 4persoonskamers. Dat betekent dat, afhankelijk van de drukte, er meer moeders in één ruimte verblijven.

Kan ik nog bevallen in het Maasstad Ziekenhuis/geboortehuis Maas?

Jazeker kan dat, daar aan is niks veranderd.

Kan ik me boeking kosteloos overzetten?

Ja dat kan. We hebben verschillende alternatieven zoals een verblijf in Kraamzorghotel Noord of alsnog kraamzorg thuis. Ook een combinatie met Kraamzorghotel Noord en daarna kraamzorg thuis is mogelijk

Hoe is het in het ziekenhuis geregeld met Covid-19 en de patiënten?

Ook in het ziekenhuis zijn deze stromen heel goed gescheiden. Heel het ziekenhuis is er op ingericht om besmetting te voorkomen. Ook is er een dringend advies voor iedereen voor het dragen van mondkapjes. Alle andere informatie omtrent Covid in het Maasstad Ziekenhuis, vind je hier.

Wat is de bezoekregeling in het verplaatste geboortehotel?

De partner (of een andere volwassene als de kraamvrouw geen partner heeft) en 1 broertje of zusje mag overdag bij de kraamvrouw en haar baby zijn. Dit moet gedurende 24 uur dezelfde personen zijn. In plaats van een partner mag het ook 1 dezelfde andere volwassen persoon zijn. 

Mag mijn partner of andere kind blijven overnachten?

Nee, dit is momenteel niet mogelijk. Omdat de cliënten op meerpersoonskamers liggen wordt het te vol als daar ook partners bij blijven overnachten.

HULP BIJ BORSTVOEDING

Kan de kraamverzorgende mij helpen bij de borstvoeding?

De kraamverzorgende helpt je graag bij de borstvoeding. Zij is geschoold en ervaren om je te helpen bij het op gang brengen en het op peil houden van de voeding. Ook is er in het geboortehotel een kolfsetje aanwezig, de kosten hiervan zijn €6,75.