KRAAMZORGHOTEL
NOORD

Kraamzorghotel Noord – speciaal voor jou!

In de rechtervleugel van Best Western Plus Rotterdam Airport Hotel ligt ons sfeervolle Kraamzorghotel Noord. Op deze mooie en rustgevende locatie in Rotterdam Noord, krijg je 24 uur per dag professionele en liefdevolle kraamzorg van onze gediplomeerde en ervaren kraamverzorgenden. Je bent van harte welkom om na je bevalling een paar dagen in Kraamzorghotel Noord te genieten van dag en nacht kraamzorg

GEBOORTEHOTEL NOORD

Kraamzorghotel Noord – speciaal voor jou!

In de rechtervleugel van Best Western Plus Rotterdam Airport Hotel ligt ons sfeervolle Kraamzorghotel Noord.
Op deze mooie en rustgevende locatie in Rotterdam Noord, krijg je 24 uur per dag professionele en liefdevolle kraamzorg van onze gediplomeerde en ervaren kraamverzorgenden. Je bent van harte welkom om na je bevalling een paar dagen in Kraamzorghotel Noord te genieten van dag en nacht kraamzorg

Waarom naar een kraamzorghotel?

Een belangrijk voordeel van een kraamzorg hotel is dat je 24/7 kraamzorg krijgt. Vind je het fijn om dag en nacht een beroep te kunnen doen op een kraamverzorgende? Dan is het een goede keuze om (een deel van) je kraamtijd door te brengen in Kraamzorghotel Noord.

Na je bevalling thuis of in een geboortecentrum kun je kiezen voor het comfort van kraamzorg in een hotelsfeer. Geef je over aan de zorg en services van ons team en kom optimaal op krachten.

Je kamer

Op je comfortabele en huiselijk ingerichte kamer staan twee comfortabele 1-persoons bedden voor jou en je partner en natuurlijk een bedje voor je baby. Elke kamer heeft een commode met verzorgingsproducten voor je pasgeboren kindje, een kast om je spullen in op te bergen, een zitje en een badkamer. Ook een koelkastje, tv en radio ontbreken niet. Het kraamzorghotel heeft gratis WiFi.

Als je dat wilt kunnen wij maaltijden op je kamer serveren. Je mag kiezen uit de afwisselende menu’s van het Best Western Plus Rotterdam Airport Hotel, kijk bij meestgestelde vragen voor meer informatie. Je kunt ook zelf maaltijden meenemen, servies en een magnetron zijn te vinden in de koffiecorner.

Jouw wensen

Ons professionele team met leuke en vriendelijke kraamverzorgenden staat dag en nacht voor je klaar om je een fijne kraamtijd te geven. Ze beantwoorden graag je vragen en geven advies vanuit hun deskundigheid en ervaring. Ze leren je met liefde alles wat te maken heeft met de verzorging van je baby en geven begeleiding bij de voeding.

Tijdens je hele verblijf observeren onze kraamverzorgenden of het fysiek en mentaal goed gaat met jou en je baby. De kraamverzorgenden hebben nauw contact met je verloskundige. De verloskundige is medisch verantwoordelijk en zal een aantal keren bij je langskomen tijdens je verblijf. Om alle wensen vast te leggen, wordt er gewerkt met een zorgplan waarin de kraamverzorgenden vastleggen wat belangrijk is voor jou.

Na het verblijf in GeboorteHotel Noord aansluitend kraamzorg thuis krijgen? Kijk hier voor alle mogelijkheden.

Je bezoek

Bezoek is van harte welkom in Kraamzorghotel Noord.

Bezoektijden:
Tussen 10:00 uur en 20:00 uur.
Wij adviseren moeder & kind om te rusten tussen 13:00 uur en 15:00 uur.

We vragen je bezoek om bij corona-gerelateerde klachten niet te komen.

Rondleiding

Het is weer mogelijk om langs te komen voor een rondleiding in KraamzorgHotel Noord. Een rondleiding is iedere dag mogelijk om 15:00 uur voor maximaal 2 personen. Om te reserveren voor de rondleiding kun je dezelfde dag tussen 11:00 uur en 14:00 uur bellen met het hotel via telefoonnummer 010 – 2085633.

BEVALLEN?

Bel dan met het kraamzorghotel dat je eraan komt via telefoonnummer
010-2085633.

Het adres waar je na de bevalling heen kan is:
Vliegveldweg 59, 3043 NT Rotterdam.

Voor alle algemene vragen kun je bellen met onze klanteninformatie:
010-2826230.

MEESTGESTELDE VRAGEN OVER VERBLIJF EN KRAAMZORG

Hoeveel dagen en nachten mag ik in Kraamzorghotel Noord verblijven?

Dit is afhankelijk van je wensen, de vergoeding door je zorgverzekeraar en de beschikbaarheid van kamers. Je kunt dit bespreken met je zorgconsulent. Gemiddeld verblijven onze klanten 3-5 dagen in ons kraamzorghotel. Tijdens je verblijf kun je ook met de kraamverzorgenden bespreken of je korter of langer wilt blijven.

Parkeren bij Kraamzorghotel Noord

Als je bij Kraamzorghotel Noord verblijft hoef je geen parkeerkosten te betalen. Bij aanvang van je verblijf ontvang je van ons een uitrijkaart die je gedurende je verblijf kunt gebruiken.

Hanteert Kraamzorghotel Noord bezoektijden?

Uw partner en kinderen zijn altijd welkom in ons Kraamzorghotel. Kinderen blijven op de kamer en spelen niet in de gang(en). Kraamvisite is van harte welkom. Je vindt de actuele bezoekerstijden onder het kopje Bezoek hierboven.

Maakt het uit bij wie ik verzekerd ben?

Nee, dat maakt niet uit bij welke maatschappij je verzekerd bent, wij werken met alle Nederlandse verzekeraars samen.

Kan mijn partner blijven slapen?

Ja, dat mag altijd. De kamers beschikken over een extra bed. Je partner of iemand anders kun je laten overnachten. In overleg met de kraamverzorgenden mogen er ook broertjes en zusjes uit je gezin blijven slapen. Voorwaarde is dan wel dat ook de andere ouder of een andere volwassen persoon blijft slapen. Maximaal 4 personen inclusief je baby mogen op de kamer verblijven.

Ik wil na mijn verblijf in Kraamzorghotel Noord ook nog kraamzorg thuis. Kan dat?

Ja, dit is uiteraard mogelijk. In de meeste gevallen zullen wij je dat zelfs adviseren. Afhankelijk van het aantal uren kraamzorg waar je voor in aanmerking komt, kun je na je verblijf in ons kraamzorghotel ook nog kraamzorg thuis krijgen. Kijk voor meer informatie op de combinatiepagina.

Wat zijn de kosten van mijn kraamtijd in KraamzorgHotel Noord?

Een kraamdag in Kraamzorghotel Noord staat voor 24 uur verblijven. Toch brengen we maximaal 8 uur per dag in rekening. Als we uitgaan van de Wettelijke Eigen Bijdrage (WEB) van € 4,70 per uur, dan kost een kraamdag (8 uur) € 37,60. Ben je aanvullend verzekerd? Dan is het mogelijk dat je verzekeraar ook je WEB vergoedt. Check altijd je polis of neem contact op met je zorgverzekeraar om te kijken voor welke vergoeding je in aanmerking komt.

Let op: materiaalkosten van €17,45 per dag en maaltijden (zie vraag maaltijden) worden niet vergoed door de zorgverzekeraar. De materiaalkosten worden vanaf 01-01-2021 in rekening gebracht. 

Eventuele genuttigde maaltijden worden ook niet vergoed en zijn voor eigen rekening.

Hoe hoog zijn de vergoedingen van de zorgverzekeraar?

Dit verschilt per zorgverzekeraar en is ook afhankelijk van het soort verzekering dat je hebt. Ben je aanvullend verzekerd? Dan is het mogelijk dat je verzekeraar ook je Wettelijke Eigen Bijdrage (WEB) vergoedt. Check altijd goed je polis of neem contact op met je zorgverzekeraar.

Meestal gaat onze factuur rechtstreeks naar de verzekeraar, bij enkele verzekeraars ontvang je eerst zelf de factuur. Deze factuur kun je dan zelf indienen bij je verzekeraar.

Kan ik eten in Kraamzorghotel Noord?

Ja! Als je dat wilt serveren we ontbijt, lunch en avondmaaltijd op je kamer. Deze kosten van de maaltijden (zie hieronder) zijn niet inbegrepen. 

De kosten zijn:

  • Ontbijt € 7,55
  • Lunch € 10,00
  • Diner kun je bestellen van de menukaart van Hotel Best Western
Hoe gaat de overdracht van het kraamzorghotel naar de thuiskraamzorg?

Als je vertrekt bij het geboortehotel krijg je (een deel) van je zorgdossier mee naar huis. De kraamverzorgende die je thuis krijgt kan dit dossier gelijk bij aankomst lezen. In de meeste gevallen vindt er ook telefonische overdracht plaats tussen de kraamverzorgende van het geboortehotel en de kraamverzorgende thuis. Zij gebruiken hiervoor een beveiligd (digitaal) systeem.

Wordt mijn kraamtijd in KraamzorgHotel Noord door de zorgverzekeraar vergoed?

Ja, je kraamtijd wordt vergoed door de zorgverzekeraar. Het maakt daarbij niet uit of je je kraamtijd thuis doorbrengt, in een geboortehotel of een combinatie daarvan. Je moet wel een Wettelijke Eigen Bijdrage (WEB) betalen. Ben je aanvullend verzekerd, dan is het mogelijk dat je verzekeraar ook je WEB vergoedt. Check altijd goed je polis of neem contact op met je zorgverzekeraar om te kijken voor welke vergoedingen je in aanmerking komt.

Let op: maaltijden (zie vraag maaltijden) worden niet vergoed door de zorgverzekeraar. Ook je parkeerkosten kun je niet bij de zorgverzekeraar declareren

HULP BIJ BORSTVOEDING

Kan de kraamverzorgende mij helpen bij de borstvoeding?

De kraamverzorgende adviseert je hoe je de borstvoeding op gang kan brengen en de hoeveelheid af kan stemmen op de behoefte van je baby. Zij is hiervoor extra geschoold. Ook is er in het kraamzorghotel een kolfsetje aanwezig, de kosten hiervan zijn € 6,90. Dit disposable kolfsetje kun je gebruiken gedurende je verblijf in het hotel.