Herfst 2015 werden we benaderd met de vraag… kunnen jullie kraamzorg in Oslo leveren? Je begrijpt, daar moest even over nagedacht en gepuzzeld worden. Kraamzorg Rotterdam en omstreken…. Zou Oslo nog onder “omstreken” vallen?

We zijn trots dat dankzij onze kraamverzorgende Manon dit buitenlandse avontuur een groot succes geworden is!

Hieronder het verhaal van de blije moeder en de ervaringen van Manon.

 

Aangezien mijn man nabij Oslo woont, hebben wij besloten tijdens de bevalling en kraamtijd in Noorwegen te verblijven. 9 Januari was de uitgerekende datum van de kleine meid. Na overleg met de verzekeringsmaatschappij en Kraamzorg Rotterdam kregen we toestemming voor kraamzorg in Noorwegen. Manon zou ons een week bijstaan in ons babygeluk.

De bevalling was vrij zwaar maar verliep zonder verdere complicaties en op 6 januari kwam Sarah May ter wereld. Zodra zij er was, hebben we contact met Manon opgenomen en een ticket geboekt zodat zij zo snel mogelijk ter plekke kon zijn. Manon landde in een enorme sneeuwval en -15 graden om een week bij ons in huis te vertoeven.

In mijn herinnering betekende een baby warmte en gezelligheid. Een beetje voeden, slapen, verschonen en kroelen. Ik was natuurlijk vergeten dat de eerste dagen er niet zo rooskleurig uitzien. Ik had overal pijn, met name in mijn rug waar ik een spier had verrekt, totale onzekerheid over voeden, een melkoverproduktie, tepelkloven, noem maar op. Ik was weliswaar uiterst gelukkig met onze wolk van een baby maar ook redelijk wanhopig en sacherijnig.

Manon wist ons huishouden in no time om te turnen tot een warm nest met alle nodige zorg, vertrouwen, kennis, liefde en gezelligheid. Haar zorg was niet te stuiten en we hebben een week gehad om nooit te vergeten. De dag dat zij vertrok vloeiden er veel tranen. Ze was zo’n grote hulp tot ik weer op de been was en mij overtuigde dat ik de zorg voor onze baby aankon, of ik het geloofde of niet.

Met alle goede tips, zorg en herinneringen in mijn achterhoofd ging ik met vertrouwen en zekerheid de toekomst met onze kleine frummel tegemoet.

Manon en Kraamzorg Rotterdam, heel erg bedankt voor de professionaliteit en fantastische zorg!

                                                                                        —-

Zo, ik heb de kou achter me gelaten, wat een avontuur was dit……

Alleen op reis en werken in een ander land.

Grappig om de verschillen in werkwijze te zien bij een ander land. De kraamvrouwen verblijven standaard een paar dagen in het kraamhotel. Daar wordt de baby steeds nagekeken door een kinderarts, ook de hielprik en een gehoortest wordt in het kraamhotel gedaan. O ja, na de geboorte krijgt de baby een injectie in het beentje met vitamine K, gelijk voor 3 maanden. En aangifte wordt door het ziekenhuis gedaan.

Bij thuiskomst had ik eigenlijk weinig informatie over hoe de bevalling was verlopen en hoe de start was van de baby. Gelukkig wist het gezin zelf nog een paar dingen. Normaal kan het gezin terug naar het ziekenhuis als er iets is. Ook is er een hulplijn als je problemen hebt met de borstvoeding. Pas na mijn vertrek ging mevrouw contact opnemen met de verloskundige waar zij onder controle was. Baby’s slapen hier met een rubberen kruik en onder een dekbedje. Daar moest ik natuurlijk wel even aan wennen.

Gelukkig gaat het goed met moeder en kind en was het zowel voor mij als voor het gezin een mooie ervaring die mede mogelijk gemaakt is door Kraamzorg Rotterdam en omstreken.

Echt super bedankt, ook namens het gezin!!!

Manon.

(kraamverzorgende)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hier kun je terug naar het nieuwsoverzicht van Kraamzorg Rotterdam