Voorwaarden en regels

Algemene leveringsvoorwaarden

Onze algemene leveringsvoorwaarden laten je zien wat je van ons mag verwachten. Hier vind je onze leveringsvoorwaarden.

Belangrijkste regels en voorwaarden

Kraamzorg Rotterdam stelt een paar voorwaarden. Dat doen we omdat we jouw gezondheid en die van onze medewerkers voorop stellen.

Nazorg tijdens het kraambed

Begeleidt een gynaecoloog je zwangerschap en bevalling, dan moet een verloskundige tijdens je kraambed thuis de nacontrole doen. Je kan tijdens je zwangerschap hiervoor een verloskundige bij jou in de buurt benaderen of eventueel de huisarts. Soms regelt het ziekenhuis deze nazorg. Overleg daarom altijd eerst met je gynaecoloog. Als je naar het Kraamzorghotel wilt en je verloskundige kan de nazorg niet doen, dan regelt ons Kraamzorghotel voor jou een verloskundige.

Arbeidsomstandigheden kraamverzorgende

Er zijn allerlei wettelijke regels voor de omstandigheden waaronder kraamverzorgenden hun werk doen. De belangrijkste zijn:

 

  • De materialen waarmee de kraamverzorgende bij jou werkt, moeten veilig en praktisch zijn. Denk aan een deugdelijke stofzuiger of een keukentrap die stevig is.
  • De kraamverzorgende mag taken weigeren die lichamelijk te zwaar zijn of waarbij een ongezonde werkhouding ontstaat. Dit is bijvoorbeeld het geval bij een te laag bed.
  • Bij een thuisbevalling en tijdens de gehele kraamtijd moet daarom het bed van de kraamvrouw op een hoogte van 70 cm staan. Hiervoor kan je bedverhogers of ‘klossen’ gebruiken.
  • Er moet warm, stromend water zijn op de etage waar de kraamvrouw en de baby worden verzorgd.
  • De kraamverzorgende zal altijd met jou de omstandigheden bespreken waarin ze haar werk moet uitvoeren. Mocht de kraamverzorgende er met je niet uitkomen dan zal haar leidinggevende met jou contact opnemen om samen een oplossing te vinden.

Bedverhogers

Wettelijke regels schrijven voor dat een kraamverzorgende op een hoogte van 70 cm. moet kunnen werken. Daarom moet het kraambed op verhogers staan. Drie weken voor de uitgerekende datum kan je voor het lenen van deze verhogers terecht bij de thuiszorgwinkel. Zie hieronder de adressen van thuiszorgwinkels bij jou in de buurt.

Adressen Thuiszorgwinkels

Thuiszorgwinkels in Rotterdam zijn iedere werkdag geopend van 09.00 – 17.30 uur en zaterdag van 10.00 – 16.00 uur. Je kunt ze bereiken op 0800 – 2887766.

De thuiszorgwinkel in Capelle a/d IJssel is iedere werkdag geopend van 09.00 – 17.30 uur en zaterdag van 10.00 – 15.00 uur. Je kunt ze bereiken op 0800 – 2887766.

Voor uitgebreide productinformatie en informatie betreffende het lenen van de verhogers kun je hier terecht.

Thuiszorgwinkel Rotterdam

Thuiszorgwinkel Rotterdam
Groenendaal 29
3011 SK Rotterdam

Thuiszorgwinkel Rotterdam

Thuiszorgwinkel Rotterdam
Zuidplein 92
3093 CW Rotterdam

Thuiszorgwinkel Rotterdam

Thuiszorgwinkel Rotterdam
Peppelweg 82a
3053 GP Rotterdam

Thuiszorgwinkel Rotterdam

Thuiszorgwinkel Rotterdam
Maasstadweg 98
3079 DZ Rotterdam

Thuiszorgwinkel Capelle a/d IJssel

Thuiszorgwinkel Capelle a/d IJssel
Bermweg 69 c/d
2903 TA Capelle a/d IJ