Over ons

Elke baby is uniek en elk gezin is anders, dus wij leveren kraamzorg op maat. Bij jou thuis, in een van onze geboortehotels of een unieke combinatie daarvan.

We werken intensief samen met alle ziekenhuizen en verloskundigen in de regio. Zij kennen ons en wij kennen hen, dus we hebben vaak aan een half woord genoeg voor optimale zorg aan jou en je baby.

Dit zien we terug in de positieve beoordelingen van onze klanten.

Onze kraamverzorgenden worden ondersteund door een centraal servicebureau in Rotterdam.

Organisatie

Kraamzorg Rotterdam is de oudste en grootste kraamzorgorganisatie in Rotterdam en omstreken. Al tientallen jaren leveren onze professionele en liefdevolle kraamverzorgenden de zorg die het beste bij jou past.

Kraamzorg Rotterdam e.o. (waaronder geboortehotel Maasstad, kraamzorghotel Noord, geboortecentrum Sophia, Geboortehotel Haga en KraamzorgNU) hoort sinds april bij gro-up, statutair bekend als SWKGroep Services B.V. Daarmee blijven Rotterdam, Den Haag en Delft verzekerd van goede kraamzorg; zowel thuis als in de kraam- en geboortehotels. En geeft gro-up aan kinderen van al voor de geboorte tot zelfstandigheid de kansen die bij ze passen. 

Met deze samenwerking willen wij de krachten bundelen om de kwaliteit en beschikbaarheid van kraamzorg in ons werkgebied verder te versterken.

Voor u als ingeschreven klant verandert er niets. Mocht u vragen hebben, kunt u ons bereiken via ons e-mailadres: secretariaatkzr@kzr.nl of via telefoonnummer 010 2826215.

Missie

Wij dragen bij aan de levenskansen en kansen in het leven van pasgeboren kinderen! Dat doen wij samen, betrokken, deskundig, betrouwbaar en vernieuwend.

Als grote organisatie met meer dan 250 kraamverzorgenden willen we altijd dichtbij zijn. Daarom hebben we onze kraamzorg in Rotterdam verdeeld over 4 kleinere stadsdelen: Rotterdam Oost en Capelle, Rotterdam Zuid, Rotterdam Noord en Rotterdam Centrum.

In deze wijken werken onze kraamverzorgenden en zorgconsulenten intensief samen met verloskundigen en de ziekenhuizen, ze kennen elkaar goed en hebben aan een half woord genoeg.

Doe de postcodecheck en kijk welke kraamverzorgenden en zorgconsulenten je kunt ontmoeten.

Raad van Toezicht

De Raad van Toezicht (RvT) is een onafhankelijk orgaan dat het bestuur van Kraamzorg Rotterdam controleert en adviseert. Zo voert de RvT functioneringsgesprekken met de bestuurder en toetst zij of Kraamzorg Rotterdam het beleid en de algemene gang van zaken volgens de richtlijnen en protocollen uitvoert en of de organisatie zich houdt aan de doelstellingen die voor de middellange termijn zijn vastgesteld.

De RvT houdt zich in haar werkwijze aan de statuten en het reglement die in overeenstemming met de “governance code zorg” is opgesteld.

De RvT bestaat uit:
Mw. C.E.P.M. den Houting-Stevens, voorzitter
Dhr. J.H. Kuiper, lid van RvT
Dhr. R. Ekkelenkamp, lid van RvT

De heer W. Croes is de bestuurder van Kraamzorg Rotterdam en als zodanig verantwoordelijk voor de interne bedrijfsvoering, de externe relaties en continuïteit van de onderneming. De bestuurder legt verantwoording af aan de Raad van Toezicht. De bezoldiging van bestuurder wordt bepaald door de Raad van Toezicht en is gebonden aan het maximum uit de Wet Normering Topinkomens (WNT).

  SBGN WNT 2018 (publicatie) | KZR WNT 2018 (publicatie) | KZR WNT 2019 (publicatie)

Werken bij Kraamzorg Rotterdam

Vind jij het vak van kraamverzorgende het mooiste vak dat er is? Kijk dan snel op werken bij Kraamzorg Rotterdam en check de vacatures.