Hoeveel uren kraamzorg krijg ik?

Volledig verzorgde thuiskraamzorg krijgen?

Combizorg

Liever in een geboortehotel bevallen en daarna thuis kraamzorg ontvangen? Of juist elders bevallen en kraamzorg krijgen in een van de geboortehotels? Alles kan. Of het nu thuis is of in een geboortehotel, je krijgt altijd de volledige zorg en aandacht.

Klanttevredenheid

Kraamzorg Rotterdam scoort hoog in het tevredenheidsonderzoek van Achmea. We hebben maar liefst een 8,9 behaald!

Aantal uren kraamzorg

Tussen je 28ste en 32ste week van je zwangerschap neemt de zorgconsulente contact met je op voor een intake gesprek. In dit gesprek wordt bijvoorbeeld bekeken of de werkomstandigheden voor de kraamverzorgende in orde zijn. In het voorgesprek wordt ook bekeken hoeveel uur kraamzorg in jouw situatie wenselijk is. Het aantal uren kraamzorg geldt ook voor kraamzorg in een geboortehotel of -centrum.

Persoonlijke situatie

Het aantal uren kraamzorg verschilt per gezin en per situatie. Voor het bepalen van het aantal uren gelden wettelijke regels. In het gesprek komt je persoonlijke situatie aan de orde. Gaat het bijvoorbeeld om een eerste kindje? Zijn er gezondheidsproblemen? Is er een partner die ook hulp kan bieden? Onze medewerker kan dan bepalen hoeveel uren kraamzorg in jouw situatie wenselijk is.

Gemiddeld aantal uren kraamzorg

Gemiddeld komt de eerste indicatie meestal uit op ongeveer 49 uur kraamzorg. De kraamverzorgende verdeelt deze uren over de beschikbare acht dagen. Meestal komt zij de eerste dagen wat langer, bijvoorbeeld acht uur per dag en bouwt ze daarna langzaam af. Het aantal afgesproken uren kan tot op het laatst altijd nog worden aangepast; je krijgt precies die zorg die je nodig hebt.

Uren bij lichamelijke klachten

Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat er na het voorgesprek iets is veranderd. Er zijn bijvoorbeeld lichamelijke problemen bij gekomen. Daarom bekijken de verloskundige en de gynaecoloog direct na de bevalling of het aantal afgesproken uren kraamzorg nog voldoende is. Zo niet, dan passen we dat aan. Op de derde of de vierde dag, als de kraamverzorgende al voor je aan het werk is, wordt nog eens bekeken of het afgesproken aantal uren nog steeds voldoende is.

Extra kraamzorg

Zodra je na de bevalling contact met ons opneemt, stemmen wij met je af hoe wij de kraamzorguren het beste kunnen indelen. Overigens: je mag altijd zelf extra kraamzorg inkopen. Dit wordt echter niet vergoed door je zorgverzekeraar.