Werkzaamheden thuiskraamzorg

Volledig verzorgde thuiskraamzorg krijgen?

Combizorg

Liever in een geboortehotel bevallen en daarna thuis kraamzorg ontvangen? Of juist elders bevallen en kraamzorg krijgen in een van de geboortehotels? Alles kan. Of het nu thuis is of in een geboortehotel, je krijgt altijd de volledige zorg en aandacht.

Klanttevredenheid

Kraamzorg Rotterdam scoort hoog in het tevredenheidsonderzoek van Achmea. We hebben maar liefst een 8,9 behaald!

Werkzaamheden thuiskraamzorg

De eerste zorg van de kraamverzorgende zal natuurlijk uitgaan naar moeder en kind. De kraamverzorgende zal de moeder helpen bij haar lichamelijke verzorging (onder andere wassen, naar het toilet gaan, bed verschonen). Uiteraard verzorgt zij ook de baby.

Ontwikkeling van moeder en baby

Een ervaren kraamverzorgende heeft een goed zicht op een gezond herstel en een goede ontwikkeling van moeder en baby, zo vlak na de geboorte. Als dat nodig is, wordt direct de verloskundige of arts gewaarschuwd.

Hulp bij borst- of flesvoeding

Een heel belangrijke en dankbare taak van de kraamverzorgende is de hulp bij borst- of flesvoeding. Dit is in het begin altijd even ‘uitproberen’. De kraamverzorgende is in deze eerste dagen een waardevolle informatiebron, met allerlei handige tips en praktische weetjes.

Standaardhandelingen van een kraamverzorgende

De kraamverzorgende heeft een aantal ‘standaardhandelingen’ die ze altijd zal doen. Maar in samenspraak met jou kan altijd een eigen invulling aan de beschikbare tijd worden gegeven. Als er oudere kinderen aanwezig zijn dan kan de kraamverzorgende hen de nodige aandacht en zorg geven. Of de kraamverzorgende vangt visite op, bereidt de maaltijd voor en verzorgt was en strijk. Dit alles kan je samen bespreken. De kraamverzorgende kan dan aangeven welke werkzaamheden wel en niet in het takenpakket horen.

Vroegsignalering

De medewerkers van Kraamzorg Rotterdam zijn getraind in het vroegtijdig herkennen van risicofactoren, die zouden kunnen leiden tot problemen in de opvoeding. Zij kunnen dit bespreekbaar maken met je en zo nodig kunnen jullie samen naar oplossingen zoeken. Je kan het ook altijd zelf aangeven bij je kraamverzorgende, als je jezelf zorgen maakt om je situatie of je kind.

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling

Onze organisatie werkt tevens volgens de verplichte procedure Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling. Dit betekent dat indien hier (mogelijk) sprake van is, wij verplicht zijn hier wat mee te doen om jou en/of jouw gezin te helpen. Hierover zullen wij, indien mogelijk, met je in gesprek gaan. Wil je meer weten over deze procedure, dan kan informatie opvragen via het secretariaat: 010 – 282 6215.