Voorlichting over zwangerschap en bevalling

Bij Kraamzorg Rotterdam kun je terecht voor alle voorlichting en informatie rondom de zwangerschap en bevalling. In samenwerking met verloskundigen, ziekenhuizen en onze geboortehotels bieden we verschillende informatiebijeenkomsten aan. Deze bijeenkomsten zijn bedoeld om zwangere vrouwen en hun partners te informeren over de fasen van de zwangerschap, de bevalling en de kraamtijd.

Tijdens de bijeenkomsten is ook altijd ruimte om vragen te stellen over je zwangerschap. Er worden voorlichtingen gegeven in het IJsselland Ziekenhuis, Geboortehuis Maas, Geboortecentrum Sophia en Franciscus Gasthuis en Vlietland.

In verband met het Corona-virus worden er extra preventieve maatregelen genomen. In dat kader zullen er tot nader bericht geen voorlichtingsbijeenkomsten voor zwangeren worden gehouden in het:

Geboortecentrum Sophia
Geboortehuis Maas
IJsselland Ziekenhuis
Franciscus Gasthuis en Vlietland

Wij houden u via onze website en social media op de hoogte. Ook de ziekenhuizen zelf informeren u op hun eigen websites.

Wij danken u voor uw begrip!

IJsselland Ziekenhuis

Het IJsselland Ziekenhuis heeft een Verloskundig Samenwerkingsverband (VSV). In dit VSV zijn alle verloskundige zorgverleners vertegenwoordigd: de gynaecologen van het IJsselland Ziekenhuis, verloskundigen en huisartsen in het verzorgingsgebied, kinderartsen, klinisch (tweedelijns) verloskundigen en Kraamzorg Rotterdam en omstreken.

Vanuit dit Verloskundig Samenwerkingsverband worden voorlichtingsavonden georganiseerd. De voorlichtingsavond gaat over het derde trimester van de zwangerschap, over de bevalling en over het kraambed. De verloskundige zorgverleners adviseren tijdens deze avond de aanstaande ouders over het laatste stukje van de zwangerschap. Ook geven ze hen goede informatie zodat de ouders reële verwachtingen hebben over de bevalling en de kraamperiode.

Meer informatie over de voorlichtingsavonden vind je hier.

In het IJsselland Ziekenhuis worden ook informatieavonden over borstvoeding gegeven. Voor meer informatie kun je hier terecht.

GeboorteHotel Maasstad

Het GeboorteHotel Maasstad organiseert voorlichtingsbijeenkomsten voor aanstaande ouders. In samenwerking met de verloskundigen op Zuid en het Maasstad Ziekenhuis worden de bijeenkomsten “Goed bevallen op de Zorgboulevard” georganiseerd. Ook worden er informatieavonden gehouden die speciaal gericht zijn op het eerste gedeelte van de zwangerschap.

Meer informatie over de bijeenkomsten in GeboorteHotel Maastad.

Geboortecentrum Sophia

Ook in het Geboortecentrum Sophia worden voorlichtingen georganiseerd. Tijdens de avond zijn verloskundigen aanwezig die de aanstaande ouders kunnen informeren en adviseren over de zwangerschap. De verloskundigen geven ook uitgebreide informatie over de bevalling, zodat de ouders een duidelijk beeld hebben van wat hun te wachten staat. Daarnaast wordt er ook een kleine rondleiding gegeven waarbij je veel te weten komt over het geboortecentrum.

Nog vragen? Je krijgt alle ruimte om die te stellen tijdens de avond. Meer informatie vind je hier.

Sint Franciscus Gasthuis en Vlietland

In samenwerking met Kraamzorg Rotterdam en verloskundigenpraktijken organiseert het Franciscus Gasthuis en Vlietland voorlichtingsavonden. De betrokken verloskundigenpraktijken zijn:
– Verloskundig Centrum Bergweg
– Verloskundig Centrum Lansingerland
– Verloskundigenpraktijk Zwanger & Zo

Tijden de voorlichtingsbijeenkomst ontvang je informatie over alles wat voor, tijdens en na je bevalling belangrijk is inclusief je kraamtijd. De informatie wordt gegeven door een verloskundige, een gynaecoloog, een verpleegkundige en een kraamverzorgende.
Je krijg een uitnodiging voor deze avond van je arts of verloskundige, de avond is bedoeld voor zwangeren in de 30e week van de zwangerschap. Voor meer informatie en aanmelden, klik hier.