Voorlichting over zwangerschap en bevalling

Bij Kraamzorg Rotterdam kun je terecht voor alle voorlichting en informatie rondom de zwangerschap en bevalling. In samenwerking met verloskundigen, ziekenhuizen en onze geboortehotels bieden we verschillende informatiebijeenkomsten aan. Deze bijeenkomsten zijn bedoeld om zwangere vrouwen en hun partners te informeren over de fasen van de zwangerschap, de bevalling en de kraamtijd.

Tijdens de bijeenkomsten is ook altijd ruimte om vragen te stellen over je zwangerschap. Er worden voorlichtingen gegeven in het

Ijsselland
Ziekenhuis

geboortecentrum ijsselland

Geboortehuis
Maas

Geboortehuismaas

Geboortecentrum
Sophia

Geboortecentrum Sophia

Franciscus Gasthuis en Vlietland

geboortecentrum ijsselland

In verband met het Corona-virus worden er extra preventieve maatregelen genomen. In dat kader zullen er tot nader bericht geen voorlichtingsbijeenkomsten voor zwangeren worden gehouden in het:

Geboortecentrum Sophia
IJsselland Ziekenhuis
Franciscus Gasthuis en Vlietland

Sindskort worden er online bijeenkomsten georganiseerd door Geboortehuis Maas. Lees er hierover meer over.
Wij houden u via onze website en social media op de hoogte. Ook de ziekenhuizen zelf informeren u op hun eigen websites.

Wij danken u voor uw begrip!

GeboorteHotel Maasstad ISM Geboortehuis Maas

Het GeboorteHotel Maasstad organiseert voorlichtingsbijeenkomsten voor aanstaande ouders. In samenwerking met de verloskundigen op Zuid en het Maasstad Ziekenhuis. Sinds kort zijn deze bijeenkomsten weer opgestart, echter worden deze online gegeven. Elke maand is er een bijeenkomst.

Meer informatie en aanmelden, vind je op de de website van Geboortehuis Maas.

Geboortecentrum Sophia

Ook in het Geboortecentrum Sophia worden voorlichtingen georganiseerd. Tijdens de avond zijn verloskundigen aanwezig die de aanstaande ouders kunnen informeren en adviseren over de zwangerschap. De verloskundigen geven ook uitgebreide informatie over de bevalling, zodat de ouders een duidelijk beeld hebben van wat hun te wachten staat. Daarnaast wordt er ook een kleine rondleiding gegeven waarbij je veel te weten komt over het geboortecentrum.

Nog vragen? Je krijgt alle ruimte om die te stellen tijdens de avond. Meer informatie vind je hier.

Sint Franciscus Gasthuis en Vlietland

In samenwerking met Kraamzorg Rotterdam en verloskundigenpraktijken organiseert het Franciscus Gasthuis en Vlietland voorlichtingsavonden. De betrokken verloskundigenpraktijken zijn:

  • Verloskundig Centrum Bergweg
  • Verloskundig Centrum Lansingerland
  • Verloskundigenpraktijk Zwanger & Zo

Tijden de voorlichtingsbijeenkomst ontvang je informatie over alles wat voor, tijdens en na je bevalling belangrijk is inclusief je kraamtijd. De informatie wordt gegeven door een verloskundige, een gynaecoloog, een verpleegkundige en een kraamverzorgende.
Je krijg een uitnodiging voor deze avond van je arts of verloskundige, de avond is bedoeld voor zwangeren in de 30e week van de zwangerschap. Meer informatie vind je hier.