Bijeenkomsten en cursussen

Wil je professionele kraamzorg van ons krijgen?

Schrijf je dan nu in en win mooie prijzen!

Belangrijke telefoonnummers

010 – 282 62 20

Voor assistentie bij de bevalling, start zorg en dringende vragen.

010 – 282 62 30

Voor inschrijving en algemene informatie.

Klanttevredenheid

Kraamzorg Rotterdam scoort hoog in het tevredenheidsonderzoek van Achmea. We hebben maar liefst een 8,9 behaald!

Aanbod bijeenkomsten en cursussen

Bij Kraamzorg Rotterdam kun je terecht voor alle informatie rondom de zwangerschap en bevalling. In samenwerking met verloskundigen, ziekenhuizen en onze geboortehotels bieden we verschillende informatiebijeenkomsten aan. Deze bijeenkomsten zijn bedoeld om zwangere vrouwen en hun partners te informeren over de fasen van de zwangerschap, de bevalling en het kraambed.

Tijdens de bijeenkomsten is ook altijd ruimte om vragen te stellen over je zwangerschap. Er worden voorlichtingen gegeven in het IJsselland Ziekenhuis, HagaZiekenhuis, GeboorteHotel Maasstad en Geboortecentrum Sophia.

IJsselland Ziekenhuis

Het IJsselland Ziekenhuis heeft een Verloskundig Samenwerkingverband (VSV). In dit VSV zijn alle verloskundige zorgverleners vertegenwoordigd: de gynaecologen van het IJsselland Ziekenhuis, verloskundigen en huisartsen in het verzorgingsgebied, kinderartsen, klinisch (tweedelijns) verloskundigen en Kraamzorg Rotterdam en omstreken.

Vanuit dit Verloskundig Samenwerkingsverband worden voorlichtingsavonden georganiseerd. De voorlichtingsavond gaat over het derde trimester van de zwangerschap, over de bevalling en over het kraambed. De verloskundige zorgverleners adviseren tijdens deze avond de aanstaande ouders over het laatste stukje van de zwangerschap. Ook geven ze hen goede informatie zodat de ouders reële verwachtingen hebben over de bevalling en de kraamperiode.

Meer informatie over de voorlichtingsavonden vind je hier. In het IJsselland Ziekenhuis worden ook informatieavonden over borstvoeding gegeven. Voor meer informatie kun je hier terecht.

Haga Ziekenhuis

Het Haga Ziekenhuis organiseert ook regelmatig informatiebijeenkomsten voor zwangere vrouwen en hun partner. De bijeenkomst gaat over de laatste weken van de zwangerschap, de bevalling en het kraambed. Ook spreken we over pijnstilling en voeding voor de baby.

Je kunt gratis deelnemen aan deze bijeenkomst. Meer informatie over de bijeenkomsten in het Haga Ziekenhuis.

GeboorteHotel Maasstad

Het GeboorteHotel Maasstad organiseert voorlichtingsbijeenkomsten voor aanstaande ouders. In samenwerking met de verloskundigen op Zuid en het Maasstad Ziekenhuis worden de bijeenkomsten “Goed bevallen op de Zorgboulevard” georganiseerd. Ook worden er informatieavonden gehouden die speciaal gericht zijn op het eerste gedeelte van de zwangerschap.

Meer informatie over de bijeenkomsten in GeboorteHotel Maastad

Geboortecentrum Sophia

Ook in het Geboortecentrum Sophia worden voorlichtingen georganiseerd. Tijdens de avond zijn verloskundigen aanwezig die de aanstaande ouders kunnen informeren en adviseren over de zwangerschap. De verloskundigen geven ook uitgebreide informatie over de bevalling, zodat de ouders een duidelijk beeld hebben van wat hun te wachten staat. Daarnaast wordt er ook een kleine rondleiding gegeven waarbij je veel te weten komt over het geboortecentrum.

Nog vragen? Je krijgt alle ruimte om die te stellen tijdens de avond. Meer informatie vind je hier.