Over Kraamzorg Rotterdam

Belangrijke telefoonnummers

010 – 282 62 20

Voor assistentie bij de bevalling, start zorg en dringende vragen.

010 – 282 62 30

Voor inschrijving en algemene informatie.

Onze geschiedenis

Eigenlijk begint ons verhaal al in 1947 toen de Opleiding van Kraamverzorgsters fuseerde met het Plaatsingsbureau voor Kraamverzorgsters. Samen werd dit het Centrum voor Kraamzorg van de Zuid-Hollandsche Vereeniging Het Groene Kruis. Een jaar later fuseerde de Vereeniging R.K. Kraamverzorging met de R.K. Wijkverpleging en samen werd dit Het Wit-Gele Kruis. In 1954 werd Stichting Kraamcentrum Mimosa opgericht op initiatief van Het Oranje Kruis.

Van kruisverenigingen naar Kraamzorg Rotterdam

De verschillende kruisverenigingen (Groen, Wit-Geel en Oranje) vielen in 1973 onder de SSRK (Stichting Samenwerkende Rotterdamse Kruisverenigingen). Vervolgens maken we een stap naar 1992 waar op 1 juni het eerste kraamzorghotel haar deuren opende, Kraamzorghotel Noord. Dit gebeurde vlakbij Rotterdam Airport dat in die tijd nog bekend stond als Zestienhoven. 2003 was een turbulent jaar. In dat jaar werd de B.V. Kraamzorg Rotterdam en Omstreken opgericht vanuit Stichting Thuiszorg. Ook werd in dat jaar Kraamzorghotel Zuid geopend.

Ontwikkeling van de geboortehotels

Het allereerste geboortehotel werd geopend in 2008 in Den Haag, namelijk GeboorteHotel Haga. Een jaar later werd Geboortecentrum Sophia geopend op de bovenste etage van het Sophia Kinderziekenhuis. 2010 was het jaar waarin Kraamzorghotel Noord een metamorfose onderging en een nieuwe stijl hanteerde. Nog een jaar later eindigde het bestaan van Kraamzorghotel Zuid om plaats te maken voor GeboorteHotel Maasstad. Kraamzorg Rotterdam verzelfstandigt in dit jaar: Stichting Geboortezorg Nederland.

Haga

Eind 2013 is het Haga Juliana Geboortecentrum geopend. Dit is een gezamenlijk initiatief van het GeboorteHotel Haga, het HagaZiekenhuis en Juliana Kinderziekenhuis en 17 verloskundigenpraktijken. Deze partijen hebben er bewust voor gekozen om hun expertise te bundelen in één uniek Geboortecentrum.

29 april 2015 verhuisde GeboorteHotel Haga van de Sportlaan naar de Leyweg waar het een mooie, lichte locatie heeft gekregen.